مهارت گرایی؛ هدف اصلی دانشگاه ها در توسعه علمی

دکتر علی خاکی صدیق روز چهارشنبه 22 ابان 98 ضمن بازدید از دانشگاه صدا و سیما در گفت و گو با مدیران این دانشگاه گفت: یک از سیاست های کلی که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دنبال می شود، مأموریت گرایی است و دانشگاه صدا و سیما نیز با امکانات و تجهیزات خوبی که در اختیار دارد، در همین راستا فعالیت می کند و باید هر چه بیشتر بر مأموریت خود و تربیت نیروی انسانی متناسب با نیاز متمرکز شود.
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: در زمانی که رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی بودم تفاهم نامه ای با دانشگاه صدا و سیما منعقد شد که درباره تعامل فرهنگ و فناوری و راه اندازی رشته ای به اسم فناوری فرهنگ بوده و در راستای آن تفاهم نامه، تفاهم نامه ای هم با دانشگاهی در کره جنوبی منعقد شده بود که این دانشگاه می توانست از امکانات دانشگاه صدا و سیما بهره مند شود.
دکتر خاکی صدیق تأکید کرد: هم اکنون نیز بسیاری از دانشگاه های فنی و مهندسی خواستار چنین تفاهم نامه و ارتباطی هستند که باید آن را توسعه دهیم.
وی درباره مراحل تصویب رشته های جدید گفت: اگر ارزیابی دوره ها با توجه به این نکات که چه کسانی وارد این دوره ها می شوند، دانش آموختگان به کجا می روند، کدام نیاز کشور برطرف می شود و واحد های درسی و هماهنگی آنها چگونه است به دقت صورت گیرد فرآیند تصویب رشته ها منطقی تر و سریع تر خواهد بود.
مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی نیز که در این بازدید معاون آموزشی وزیر علوم را همراهی می کرد گفت: پذیرش دانشجو در مقطع دکتری تنها از طریق آزمون سازمان سنجش است و تنها داوطلبان استعدادهای درخشان بدون آزمون میتوانند وارد دانشگاه در مقطع دکتری شوند.
دکتر عبدالرضا اوحدی در حاشیه بازدید از دانشگاه صدا و سیما درباره ظرفیت خالی دانشگاههای کشور گفت: در دانشگاههای سطوح بالا ظرفیت خالی وجود ندارد، ولی دانشگاههایی هم هستند که به علت دور بودن از مراکز استان اقبال کمتری برای ورود به آنجا وجود دارد و همین امر موجب خالی ماندن ظرفیت دانشگاهها میشود.
وی افزود: وزارت علوم تحقیقات و فناوری طرح ساماندهی را در دست مطالعه دارد که بازنگری در رشته های و مراکز دانشگاهی و توسعه کیفی به جای رشد کمی در این طرح مدنظر است.